Do. 23 jan. ’25

Wonen en zorg in  ‘Vivent Mariaoord’

Vivent is dé zorgexpert in ’s-Hertogenbosch en omgeving met een breed zorgaanbod en vele expertises. Bij Vivent hebben we oprechte aandacht voor onze medewerkers. We hebben én verwachten lef en leiderschap. Zo kun je zelf jouw werkdag en eigen ontwikkeling vormgeven en ondersteunen wij jou in de keuzes die je maakt. Samen werken we aan één doel: de beste zorg voor de cliënt en zijn of haar omgeving.

Mensen met complexe lichamelijke aandoeningen

In 2024 start het project ‘open deuren’. In dit project bekijken we voor alle doelgroepen hoe we hen de maximale vrijheid kunnen geven, zo veilig mogelijk.

 

Faciliteiten en mogelijkheden in Vivent Mariaoord

Wij bieden zorg en behandeling voor:

  • Jonge mensen met dementie  (JMD)
  • Mensen die revalideren
  • Mensen met Niet aangeboren hersenetsel ( NAH)

In Vivent Mariaoord vindt u een volledig ingerichte fysiotherapie- en ergotherapieruimte en kunt gebruik maken van de beweeg- en belevingstuin. Omdat Vivent Mariaoord in het bos ligt, heeft u volop mogelijkheden om naar buiten te gaan of een rondje te maken door onze dierenweide. Het woonzorgcentrum beschikt over een restaurant, bibliotheek en recreatieruimten.

Er zijn vele clubs waar bewoners lid van kunnen worden en er zijn wekelijks grote activiteiten zoals een muziek- of filmmiddag. Maar ook op de afdelingen worden dagelijks activiteiten georganiseerd. Vivent Mariaoord heeft daarnaast een eigen rolstoelbus waarmee bewoners uitstapjes kunnen maken.

Therapeuten en specialisten

Naast zorg en welbevinden is natuurlijk de medische zorg noodzakelijk. De specialistische verpleegafdelingen beschikken over een eigen specialist ouderengeneeskunde, een fysiotherapeut, bewegingsagoog, logopedist, ergotherapeut, psycholoog en diëtist. Maar ook een geestelijk verzorgende die met bewoners een gesprek aan gaat als hier behoefte aan is. Er is ook een verpleeghuistandarts en een pedicure aanwezig.

Mantelzorgers en verhuizen naar verpleeghuis Mariaoord

De stap maken naar een woonzorgcentrum is best groot. We begeleiden u hier graag bij, evenals uw partner of familie. Zo kunt u op een goede manier wennen aan de nieuwe situatie.

 

Cliëntenraad Mariaoord

Vivent Mariaoord heeft een bewoners- en verwantenraad die u en uw mantelzorgers of familie vertegenwoordigt. Zij horen graag uw wensen en ideeën voor verbeteringen.

“Kattenbosch is ook zo fijn”, zegt Marij, “omdat het speciaal is ingericht op jonge mensen met dementie. Er wonen allemaal mensen zoals André.” Een ander pluspunt is de mooie ligging van het woonzorgcentrum.

Vivent Mariaoord is een open en gastvrij woonzorgcentrum waar iedereen welkom is. U vindt ons midden in natuurgebied Hooge Heide, aan de rand van Rosmalen. Onze verpleegkundigen, verzorgenden en behandelaars staan dagelijks voor u klaar om u de beste zorg te bieden. We weten alles van uw aandoening en blijven ons verder specialiseren.