Do. 24 okt. ’24

Huize Mientje is een kleinschalig verzorgingshuis in Nijmegen en biedt plaats aan senioren, al dan niet met geheugenproblematiek.

Het verhaal achter Huize Mientje is een persoonlijk verhaal dat in 2009 is ontstaan.

In 2009 werd de grootmoeder van de oprichters, Danielle, Rianne en Marlies getroffen door dementie. Al snel kon zij niet meer zelfstandig wonen. Zoals vele ouderen ging zij wonen in een reguliere instelling. Met veel liefde werd er daar voor haar gezorgd, dat was zeker. Toch waren er momenten dat de familie werd geconfronteerd met bureaucratische belemmeringen. Daarbij werd de connectie met de seizoenen, door het vele binnen zijn snel minder.

Dit zou toch anders moeten kunnen? Na jarenlange samenwerking en ervaring in zorg en welzijn gaat in september 2020 de droom in vervulling. Huize Mientje opende haar deuren om voor elf senioren, soms met geheugenproblematiek, een fijne en veilige plek te bieden. Een plek zoals zij hun eigen naasten toewensen.

Huize Mientje is vernoemd naar oma Mientje en is gevestigd in het Gelderse Nijmegen op voormalig kinderdorp Neerbosch. Op 10 minuten afstand van het centrum van Nijmegen en Beuningen. Wij zijn ook met het openbaar vervoer goed bereikbaar.

Kwaliteit hoog in het vaandel

Wij richten ons op senioren, al dan niet met geheugenproblematiek. Om in aanmerking te komen voor het wonen en zorg bij Huize Mientje dient u in het bezit te zijn van een indicatie vanaf VV04, via een Persoonsgebonden Budget (PGB).

Naast de gestelde kwaliteitseisen is tevredenheid van bewoners en naasten het belangrijkste criterium. Bij Huize Mientje staan onze medewerkers 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u klaar. U kunt rekenen op alle vormen van zorg en begeleiding. Bij Huize Mientje hechten we veel waarde aan de kwaliteit van onze dienstverlening. Daarom kunt u rekenen op een vaste, persoonlijke begeleider. Deze noemen we Eerst verantwoordelijke Verzorgende (EVV-er).

De EVV-er is uw eerste aanspreekpunt. Door regelmatig te evalueren en gesprekken te voeren wordt continu getoetst of de zorgverlening naar wens verloopt of moet worden bijgesteld.

Bent u benieuwd naar Huize Mientje? U bent altijd van harte welkom om een kijkje te komen nemen, hiervoor kunt u het beste een afspraak maken. Dit kan door ons te bellen of te mailen. We geven u graag een rondleiding.